Hoe houden we het gezellig?

Hoe houden we het gezellig?

Verdiepingstraject opzet

3 bijeenkomsten

  1. > Home
  2. > Verdiepingstrajecten
  3. > Hoe houden we het gezellig?

Hoe houden we het gezellig?

Wat is het belang van deze cursus?

Elke groep kinderen is divers. Je hebt stille kinderen en druktemakers, kinderen met een uitgesproken mening en kinderen die meer afwachtend zijn, kinderen met tien vriendjes en kinderen zonder vriendjes. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen open en eerlijk met elkaar omgaan en dat ze het naar hun zin hebben in jouw groep?

Je leert hoe je grip krijgt op de interactie in jouw groep en hoe je van jouw groep een positieve groep maakt waar een prettig leer- en leefklimaat heerst.

Ga naar de inhoud

Verdiepingstrajectopzet

3 bijeenkomsten

docent

Klaas Veldman

Leraar en teacher leader op de Risaeusschool (ARS) in Hardenberg

We gaan 3 middagen aan het stoeien met jouw praktijk waarbij nuchterheid, ervaring en theorie over krachtgericht coachen richting kunnen geven.

inhoud

Wat leer je hier?

In dit verdiepingstraject werk je aan de volgende doelen:

  • Je kunt vanuit belangrijke principes van de groepsdynamica en interactietheorieën interactiepatronen tussen kinderen en sociaal gedrag van kinderen begrijpen;
  • Je kunt op grond van relevante theorieën de juiste interventies plegen om te bouwen aan een goed pedagogisch klimaat in jouw groep;
  • Je kunt op grond van relevante theorieën de juiste interventies plegen om een negatief groepsklimaat om te buigen naar een positief groepsklimaat.

beginsituatie

Wat moet je al weten en kunnen voor de cursus 'Hoe houden we het gezellig?'

Op de Pabo heb je de grondbeginselen bestudeerd omtrent groepsdynamica en interactie theorieën. In deze cursus vindt daarop een verdieping plaats, waarbij aangesloten wordt op de actuele situatie uit jouw beroepspraktijk.