Hoe leer je kinderen samenwerken?

Hoe leer je kinderen samenwerken?

Verdiepingstraject opzet

3 bijeenkomsten

  1. > Home
  2. > Verdiepingstrajecten
  3. > Hoe leer je kinderen samenwerken?

Hoe leer je kinderen samenwerken?

In jouw klas leren de kinderen niet alleen van jou, maar ook van elkaar. Hierbij kan ieder kind zijn eigen kwaliteiten en talenten inzetten. Samenwerking leidt tot beter leren. Hoe organiseer en stimuleer je dat? Wat doe je met de samenwerkingsvaardigheden van kinderen? En hoe speel je in op kinderen met specifieke behoeften op het gebied van samenwerken?
De vraag is: Hoe wordt jouw onderwijs beter doordat je kinderen laat samenwerken?

Ga naar de inhoud

Verdiepingstrajectopzet

3 bijeenkomsten

docent

Marieke Schoemaker

Leerkracht en master SEN

Marieke is leerkracht en master SEN en heeft in haar 10-jarige loopbaan alle groepen een keer voorbij zien komen. Ze zet zich in voor vernieuwend, gepersonaliseerd onderwijs en mag graag een diversiteit aan vormen van leren uitproberen. Het samenwerkend leren heeft een belangrijke plek in haar onderwijs. Graag deelt ze die kennis en komt ze samen met jou en je medecursisten tot nieuwe inzichten. Het motto: Leren van én met elkaar!

inhoud

Wat leer je hier?

  • Je ontdekt hoe je het leren van kinderen stimuleert door ze te laten samenwerken;
  • Je leert welke vormen van samenwerkend leren passen bij de doelen die je stelt en wat jouw rol daarbij is;
  • Je leert hoe je, door middel van samenwerking, de kwaliteiten van kinderen inzet en inspeelt op kinderen met specifieke onderwijsbehoeften.

beginsituatie

Wat moet je al weten en kunnen in de cursus 'Hoe leer je kinderen samenwerken'?

Op de Pabo heb je al kennis gemaakt met samenwerkend leren. De achtergronden zijn aan de orde geweest en je hebt regelmatig vormen van samenwerking tussen leerlingen toegepast. Je hebt nagedacht over allerlei aspecten die met die samenwerking te maken hebben: de organisatie, de vaardigheden van leerlingen, verschillende werkvormen en jouw rol als leerkracht. Daarnaast heb je in de loop van de opleiding steeds meer een eigen visie op onderwijs ontwikkeld. In die visie heeft de samenwerking tussen leerlingen ook een plek.

mischien ook interessant voor jou?